سقف های متحرک یا سقف جمع شونده نوع جدیدی از سقف های مدرن هستند که نصب و راه اندازی آن ها سبب ایجاد زیبایی در نمای بیرونی ساختمان ها می شوند. از سقف های متحرک علاوه بر املاک مسکونی، در ساختمان های تجاری، رستوران، کافی شاپ و غیره نیز استفاده شده و ساخت این سقف ها علاوه بر کاربردی بودن، بسیار با دوام نیز بوده و استفاده از آن ها بسیار آسان می باشد. سقف های متحرک بسیار انعطاف پذیر هستند و علاوه بر محافظت از فضای بیرونی ساختمان ها از شرایط بد آب و هوایی، می توانند هر دو حالت استفاده از فضای بسته و فضای باز را به شما ارائه دهند. استفاده از سقف های جمع شونده دارای مزایای بسیار زیادی است اما یکی از چالش هایی که اغلب دارندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکل در نگهداری و تمیز کردن سقف های متحرک است.
به همین جهت ما در ادامع این مطلب برآنیم تا راه حل های مناسب جهت نگهداری و تمیز کردن سقف های متحرک را ارائه داده و هر کدام از آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
نکات مهم در نگهداری و تمیز کردن سقف متحرک
از نکات مهم در نگهداری و تمیز کردن سقف متحرک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
تمیز کردن سقف متحرک
سقف های متحرک نیازی به نگهداری خاصی نداشته اما با این حال تمیز کردن و پاک کردن منظم آن ها به شما کمک می کند تا ظاهر آن ها را حفظ کرده و به افزایش طول عمر آن ها کمک کنید. بنابراین بهتر است که یک روال دائمی جهت تمیز کردن سقف جمع شونده داشته باشید. به عنوان مثال شما می توانید به مدت هر ۳ ماه یک بار سقف های متحرک را تمیز کرده و جهت این کار نیز بهتر است از آب ولرم و صابون استفاده نمایید. ترکیب آب ولرم و صابون به شما این امکان را می دهد که تمامی گرد و غبار، گرد و خاک، فضولات پرندگان و دود ها و آلودگی های جمع شده بر روی سقف را به راحتی پاک نمایید.
-
حذف کردن زباله ها و برگ درختان
یکی از مشکلات استفاده از سقف های متحرک، انباشته شدن انبوهی از برگ درختان و یا سایر زباله ها بر روی سقف می باشد. بنابراین سعی کنید که هر چند وقت یک بار، جهت جمع آوری برگ درختان و سایر زباله های بزرگ و کوچک از روی آن اقدام کرده و از انباشته شدن آن ها جلوگیری نمایید.
-
هرس کردن درختان اطراف سقف
وجود درختان بزرگ در نزدیکی سقف های متحرک و رشد بی رویه شاخه های آن ها، می تواند در عملکرد کلی سقف های متحرک اختلال ایجاد کند. بنابراین تا حد امکان سعی کنید که آن ها را از سقف دور نگه داشته و همچنین به هرس شاخه های درختان بپردازید.
-
بر طرف نمودن زنگ زدگی های احتمالی سقف های متحرک
در هنگام تمیز کردن سقف های متحرک، قاب ها و روکش های آن را نیز از لحاظ زنگ زدگی و پوسیدگی بررسی نمایید. اگر متوجه وجود زنگ زدگی بر روی قطعات مختلف سقف خود شدید، بهتر است که در اولین فرصت آن ها را برطرف نموده و از وجود هر گونه ایراد در سقف خود جلوگیری نمایید.
-
جمع آوری سقف متحرک در شرایط آب و هوایی بد
برخی از سقف های متحرک، مقاومت و دوام کافی را در برابر شرایط آب و هوایی بد و همچنین طوفان ها و بارش های شدید باران نداشته و بهتر است که در هنگام تگرگ و رعد و برق، آن ها را جمع آوری کنید. زیرا تمامی سقف های متحرک همانطور که گفته شد بسیار انعطاف پذیر هستند و می توانید قبل از شروع شرایط جوی نا مناسب، آن ها را جمع آوری کنید.
-
عدم استفاده از شوینده های نا مناسب و مواد شیمیایی
یکی دیگر از نکات بسیار مهم در نگهداری از سقف های جمع شونده، عدم استفاده از مواد شیمیایی قوی و همچنین شوینده های نا مناسب جهت تمیز کردن آن ها است. سقف های متحرک از متریال های گوناگونی چون چوب، شیشه، پارچه و همچنین فلز ساخته شده و استفاده از مواد های شیمیایی گوناگون می تواند سبب آسیب به مواد اولیه به کار رفته در آن ها شود. همچنین استفاده از پارچه های زبر و خشن در هنگام شستشو، می تواند سبب ایجاد خش بر روی سقف های متحرک شده و به همین دلیل باید توسط اسفنج و مخلوط آن با آب ولرم و صابون، جهت تمیز کردن سقف های متحرک اقدام نمایید.
-
بررسی موتور سقف متحرک
به طور کلی سقف های متحرک از متریال های گوناگون به دو صورت جمع شونده دستی و اتوماتیک وجود دارند. در زمان استفاده از سقف های متحرک اتوماتیک، باید به طور منظم سیستم الکترونیکی و موتور آن را مورد بررسی قرار داده و از عملکرد استاندارد و سریع آن مطمئن شوید. همچنین برای این کار می توانید توسط تکنسین های متخصص در این حرفه، انواع روغن کاری ها و تعویض قطعات موتور آن را انجام داده و سبب حفظ بیشتر سقف های متحرک شوید.
-
احتیاط های لازم هنگام استفاده از سقف متحرک
آخرین نکته مهم در حفظ و نگهداری اصولی از سقف های متحرک، احتیاط در هنگام استفاده از این سقف های جمع شونده است. هنگام چرخاندن و جمع کردن این سقف ها، بهتر است که از حرکات ملایم استفاده کرده و هیچ گونه آسیبی به سقف وارد نکنید. وجود حرکات ناگهانی و ایجاد فشار به سایبان ها و سقف های متحرک، ممکن است تأثیرات منفی را در عملکرد آن داشته و بهتر است که جهت افزایش و دوام آن ها، تمامی احتیاط های لازم در استفاده از آن ها را رعایت نمایید.
اهمیت نگهداری و تمیز کردن سقف متحرک
استفاده از سقف های متحرک در ساختمان های گوناگون مسکونی و تجاری، علاوه بر ایجاد نمایی بسیار زیبا در خارج از ساختمان، به ارزش ملک نیز افزوده و به عنوان جدید ترین سازه های امروزی شناخته می شوند. سقف های متحرک از متریال های گوناگون و در رنگ ها و طرح های متفاوتی ساخته شده و بر اساس سلیقه و نوع سبک ساختمانی، طراحی و اجرا می شوند.
از جمله کاربرد های سقف های متحرک می توان به استفاده از آن ها در انواع کافی شاپ ها، هتل ها، مراکز تجاری بزرگ، انواع ویلا ها، رستوران ها و غیره اشاره نمود. متریالی که در سقف های جمع شونده استفاده می شوند، باید در برابر شرایط آب و هوایی نا مناسب مقاوم بوده و بتوانند دارای سال ها طول عمر باشند. بنابراین این نوع از سازه ها، جزء سازه های بسیار مقاوم و با دوام محسوب شده ولی با این حال مانند تمامی سازه های دیگر، نیاز به نگهداری، مراقبت و تمیز کردن های مداوم خواهند داشت.
سقف های متحرکی که در مراکز شهر و در ساختمان های گوناگون استفاده می شوند، به دلیل وجود آلودگی و گرد و غبار فراوان بیشتر از سایر سقف های جمع شونده دچار کثیفی و آلودگی شده و همچنین نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری خواهند داشت. سقف های متحرک اگر از مواد اولیه با کیفیتی ساخته شده باشند، دارای قیمت بالایی بوده و به همین دلیل نگهداری از آن ها، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. بنابراین سعی کنید از سازه متحرک خود به خوبی نگهداری کرده و علاوه بر افزایش دوام و استحکام آن، سبب حفظ شکل اولیه آن نیز شوید.
در پایان
شرکت هوبر با بهره گیری از نزدیک به یک دهه سابقه و تجربه در زمینه اجرای پروژه سقف های متحرک نظیر سقف متحرک پارچه ای، سقف برقی و سایبان متحرک و با ارائه خدمات حرفه ای خود، جزء معتبر ترین و شناخته شده ترین شرکت های صنعتی در این حرفه است.
عزیزانی که قصد اطلاع از چگونگی ثبت سفارش سقف های متحرک پارچه ای و همچنین قیمت آن ها را دارند، می توانند با کارشناسان ما در هوبر تماس حاصل نموده و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایند.
بدون دیدگاه