پرگولا و گزبو هر ۲ سازه های مستقلی هستند که امروزه در فضای باز اماکن گوناگونی به کار برده می شوند. در حال حاضر صنعت معماری و طراحی فضا، پیشرفت بسیار چشمگیری داشته و در آن از سازه ها و تجهیزات گوناگونی با طراحی های متفاوت استفاده می شود. این ساختار ها در واقع سازه های مستقل هستند که در ساخت آن ها از متریال های گوناگونی همچون چوب، فلز و غیره استفاده شده و در ابعاد و ارتفاع های گوناگونی قابل اجرا هستند. همچنین این سازه ها جهت محوطه سازی و ایجاد طراحی در محیط خارجی اماکنی همچون منازل ویلایی، رستوران ها، هتل ها و غیره به کار برده شده و هر یک از انواع آن ها نیز دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به خود می باشند. از جمله انواع سازه های به کار رفته در محوطه سازی نیز می توان به پرگولا و گزبو اشاره نمود. جهت مقایسه پرگولا و گزبو در این مقاله نیز ابتدا بهتر است با هر یک از این سازه های مستقل به طور مجزا آشنا شده و سپس به بیان تفاوت میان آن ها بپردازیم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
پرگولا چیست؟
پرگولا نوعی سازه مستقل است که جهت محوطه سازی در فضای خارجی اماکنی همچون منازل ویلایی، رستوران، روف گاردن، هتل، کافی شاپ و غیره از آن به کار برده می شود. سقف موجود در سازه پرگولا به صورت مشبک طراحی و اجرا می شود و از جمله متریال های به کار رفته در ساخت پرگولا های امروزی نیز می توان به انواع چوب طبیعی، فلز آلومینیوم، فایبرگلاس و غیره اشاره نمود. سازه های پرگولا علاوه بر کاربرد به عنوان سایبان به ویژه در روز های بسیار آفتابی تابستان، می توانند به عنوان مکانی برای استراحت گاه و یا گذراندن اوقات فراغت با خانواده و هم نشینی با دوستان نیز دارای کاربرد باشند. به همین جهت نیز می توان در داخل آن ها از المان هایی چون مبلمان راحتی، آتشدان، میز و صندلی، سیستم روشنایی، سیستم سرمایشی و گرمایشی و غیره نیز استفاده نمود. به طور کلی سازه های پرگولا از ۴ تیرک و یا ۴ ستون عمودی تشکیل شدهاند و دارای سقف مشبک هستند. جهت جلوگیری از بارش باران و برف به داخل سازه پرگولا، به طور معمول از پوشش های متفاوتی بر روی سقف مشبک آن ها استفاده می شود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به گیاهان رونده و پیچک اشاره نمود. سازه های پرگولا قابل طراحی و اجرا در مکان های بسیار گوناگونی هستند و علاوه بر نمای بسیار زیبا و مدرن، طراحی و اجرای آن ها نیز نسبت به سایر سازه ها بسیار اقتصادی تر و مناسب تر می باشد.
اینجا بخوانید: پرگولا برای چه مکان هایی مناسب است؟
ویژگی ها و مزایای پرگولا
از جمله ویژگی ها و مزایای پرگولا، می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- دوام و استحکام بسیار بالای سازه به دلیل استفاده از متریال های با کیفیت در ساخت
- عدم نیاز به نگهداری مداوم و تعمیر در پرگولا های فلزی
- برخورداری از نمای بسیار منحصر به فرد و مدرن
- قابل طراحی و اجرا در ابعاد و متراژ های گوناگون
- دارای ویژگی سازگاری با محیط زیست در پرگولا چوبی
- امکان استفاده از انواع المان ها و تجهیزات همچون مبلمان، آتشدان، باربیکیو و غیره در داخل پرگولا
- امکان استفاده از انواع سیستم روشنایی و نورپردازی
- مقاومت بالای سازه در برابر بارش باران و برف، تگرگ، باد و طوفان و غیره
- امکان استفاده از پرگولا در انواع فضای باز
گزبو چیست؟
گزبو نیز یکی دیگر از سازه های به کار رفته در محوطه های باز و فضای خارجی اماکن گوناگون همچون منازل ویلایی، باغ، روف گاردن، حیات و غیره است و تحت عنوان بهارخواب نیز شناخته می شود. گزبو سازهای مستقل است که همانند پرگولا از ۴ ستون و یا ۴ تیر عمودی تشکیل شده است و دور تا دور این سازه به شکل باز طراحی شده و در ۲ نوع سقف کاملاً پوشیده و یا نیمه باز جرا می شود. در ساخت گزبو نیز به طور معمول از متریال چوب های طبیعی بسیار مقاوم و با کیفیت به کار برده می شود و در ابعاد مختلفی با توجه به متراژ و به شکل چند ضلعی اجرا می شوند.
ویژگی ها و مزایای گزبو
از جمله ویژگی ها و مزایای سازه گزبو می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- دارای دوام و مقاومت بسیار بالا
- دارای نمای بسیار شیک و زیبا
- امکان استفاده از متریال پارچه در پوشش دهی سقف
- امکان استفاده از انواع تجهیزات و المان هایی همچون مبلمان راحتی، سیستم روشنایی و غیره
- قابل استفاده در اماکنی چون روف گاردن، محوطه باز منازل ویلایی و غیره
مقایسه سازه پرگولا و گزبو
جهت مقایسه پرگولا و گزبو می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
- یکی از مهم ترین نکات در مقایسه پرگولا و گزبو، تفاوت در سقف این نوع سازه ها است. سازه های پرگولا با سقف های مشبک و یا بدون سقف طراحی و اجرا می شوند اما برخلاف آن ها، سازه های گزبو دارای سقف های نیمه باز و یا کاملاً پوشیده می باشند.
- شکل طراحی و نوع ساخت به کار رفته در سازه های پرگولا و گزبو نیز با یکدیگر متفاوت است و سازه های گزبو دارای طراحی و ستون بندی بسیار پیچیده تری نسبت به پرگولا می باشند.
- نصب و اجرای پرگولا نسبت به گزبو، در زمان کم تر و با سرعت بیشتری انجام می شود.
- سازه های گزبو به طور معمول به عنوان بهار خواب استفاده می شوند اما سازه های پرگولا دارای کاربرد های گوناگونی در فضای باز و محوطه سازی می باشند.
- دورتادور سازه های گزبو به صورت باز طراحی می شود و نسبت به سازه های پرگولا، از حریم شخصی بسیار پایین تری برخوردار می باشند.
- در طراحی و ساخت هر دو سازه پرگولا و گزبو، از متریال های گوناگونی همچون پلی وود و چوب در کیفیت های بسیار بالا استفاده می شود.
در پایان
شرکت صنعتی هوبر در زمینه تولید و ارائه انواع سقف و سایبان متحرک مشغول به سال ها فعالیت بوده و هم اکنون نیز محصولات خود را با کیفیت و تنوع بسیار بالا به مشتریان عرضه می کند. از جمله محصولات این مجموعه نیز می توان به انواع پرگولا، سقف برقی، انواع سایبان متحرک، سقف جمع شونده و غیره اشاره نمود. مشتریان عزیز می توانند جهت اطلاع از قیمت و چگونگی خرید هر یک از محصولات، با شماره تلفن 02188607832 تماس حاصل کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشند.
بدون دیدگاه