سقف برقی یکی از انواع سقف هایی است که در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. افراد مانند گذشته دیگر به دنبال آن نیستند که از مصالحی همچون گچ، سیمان، سنگ، آهن و مواد مشابه برای اجرای سقف استفاده کنند. در واقع می توان گفت امروزه معماران و پیمانکاران، به دنبال ایجاد خلاقیت و استفاده از سقف های متحرک جدید هستند. سقف برقی، سبک، بادوام و به صرفه می باشد و از لحاظ معماری هم بسیار پر کاربرد است.

سقف برقی

سقف برقی چیست؟

یکی از متریال هایی که جنبه دکوراسیون و تزئینی دارد، سقف الکترونیکی است. با اجرای این سازه می توان فضای متفاوتی را در فضاهای تفریحی، رستوران ها، کافی شاپ ها، هتل ها و… ایجاد کرد. سقف الکترونیکی علاوه بر به وجود آوردن فضای لاکچری و شیک، کاربردهای زیادی هم دارد و با المان هایی همچون نورپردازی، یک دکوراسیون متفاوت را تشکیل می دهد.

سقف اتوماتیک 

سقف اتومات در واقع همان سقف‌ های برقی است که تحت عنوان سقف‌ های اتوماتیک نیز شناخته می‌ شود. سقف های اتومات، از جمله مدرن‌ ترین سقف‌ های جمع شونده امروزی هستند که توسط ریموت و کنترل از راه دور به‌ راحتی باز و بسته می‌ شوند. سقف‌ های اتومات نیز همانند سایر سقف‌ های تاشو، از متریال‌ های متفاوتی همچون شیشه، آلومینیوم، پلی کربنات، پارچه و غیره قابل طراحی و اجرا هستند و دارای کاربرد در مکان‌ های گوناگونی همچون هتل، بیمارستان، منازل ویلایی، کافه، پارکینگ، مراکز تفریحی و غیره هستند. 

اجزای سقف برقی

سقف الکترونیکی به طور کلی شامل 4 جزء است که هر کدام از این اجزا شامل انواع مختلف هستند:

  • پروفیل

برای ساخت این سقف معمولاً پروفیل هایی از جنس آلومینیوم و فولاد استفاده می شود. پروفیل با رنگ مخصوص رنگ آمیزی می شود تا در برابر عوامل محیطی ایمن شود اگر پروفیل سقف برقی بدون رنگ در محیط نصب شود، بعد از مدت زمان کوتاهی دچار زنگ زدگی و تغییر رنگ خواهد شد که این تغییرات می توانند روی زیبایی سقف برقی تأثیر منفی بگذارند.

نگهداری از سقف برقي با پروفیل آلومینیومی آسان بوده و عمر آن طولانی است. وزن این جنس پروفیل سبک است و در برابر خوردگی هم مقاوم می باشد همچنین با محیط زیست سازگار است و خطری ندارد. از دیگر ویژگی های پروفیل آلومینیومی، ظاهر جذاب آن است.

  • موتور

یکی دیگر از اجزای اصلی سقف الکترونیکی، موتور است که برای ساخت سقف های برقی با سایز متوسط تا کوچک، موتورهای توبلار کاربرد دارند. منبع مورد نیاز برای این موتور ها تک فاز بوده و جریان مصرفی نیم تا یک آمپر دارند.

  • ریل

برای ساخت این سقف از ریل و یراق آلات هم استفاده می شود که معمولاً متریال تفلون پلی آمید هستند و مقاومت بالایی دارند. دلیل مقاومت بالای ریل و یراق آلات سقف برقي این است که در اثر استفاده طولانی مدت دچار استهلاک نشوند.

سقف الکتریکی

انواع سقف برقی

این سازه برقی دارای لایه پوششی است که این لایه می تواند بنا بر نیاز و سلیقه مشتری، از متریال های مختلفی ساخته شود. نوع لایه پوششی انتخاب شده برای ساخت سقف الکترونیکی تأثیر مستقیم بر قیمت نهایی آن دارد. انواع لایه پوششی که برای طراحی سقف برقی استفاده می شوند، عبارتند از:

  • سقف برقی پارچه ای

برای پوشش این سقف از لایه های پارچه ای استفاده می شود که اگر از آن به نحو صحیح مراقبت شود، به مدت 15 سال عمر مفید دارد. پوشش های پارچه ای با حالت های تاشوندگی، نوع مناسبی برای سقف برقی هستند و مدل های تاشو، چتری و… دارند.

پوشش پارچه ای از سقف برقی در برابر اشعه فرابنفش و گرما محافظت می کند و کیفیت بسیار عالی دارد. جنس پارچه معمولاَ از پارچه پلی استر با روکش pvc است که ضد آب می باشد. ضمن اینکه در طرح و رنگ های مختلف وجود دارد.

  • سقف برقی شیشه ای

سقف الکترونیکی شیشه ای از شیشه هایی با ضخامت 10 و 12 میلی متر ساخته می شود. جنس این شیشه از سکوریت است که به نسبت شیشه معمولی خصوصیات ویژه ای دارد. شیشه سکوریت در صورت شکستن تبدیل به قطعات سر گرد می شود و خاصیت برندگی ندارد همچنین به دلیل مراحل ساخت متفاوتی که طی کرده است، در برابر ضربات، نور خورشید و گرمای زیاد بسیار مقاوم می باشد به همین دلیل در ساخت سقف برقی شیشه ای از آن استفاده می کنند.

در طراحی سقف الکترونیکی شیشه ای می توان به جای استفاده از الکتریسته، از نور طبیعی برای روشن کردن فضا استفاده کرد که باعث صرفه جوییدر مصرف انرژی نیز می شود. همچنین با وجود طرح و تکنیک های مختلف در طراحی شیشه، امکان ساخت سقف برقی در انواع مدل ها وجود دارد. تنوع در طرح و رنگ، عمر طولانی، فرم پذیری و برخورداری از زیبایی از دیگر ویژگی های سقف شیشه ای برقی است.

  • سقف برقی آلومینیومی

یکی دیگر از پوشش های مورد استفاده در طراحی سقف برقی از جنس فلز است که معمولاً آلومینیوم انتخاب می شود. این لایه پوششی توسط رنگ های الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شود تا در برابر تابش نور خورشید و شرایط جوی متفاوت، آسیبی نبیند. پوشش فلزی به دلیل آنکه مانع از عبور نور می شود، محیط را تاریک می کند و به همین دلیل توسط خیلی از افراد انتخاب نمی شود. این نوع سقف برقی از نظر هزینه اجرا از سقف برقی پارچه ای گران تر تمام می شود و طول عمر آن بالاتر است.

  • سقف الکترونیکی پلی کربنات 

پلی کربنات ماده شفافی است که در محیط های نیازمند رویت مثل استخرها استفاده می شود. این لایه پوششی علاوه بر شفافیت و زیبایی، مقاوم در برابر رطوبت هم می باشد و طول عمر آن بالاست. سقف برقی با لایه پوششی پلی کربنات باعث زیبایی محیط می شود و در هر دو حالت باز و بسته بودن طراحی جالب و زیبایی دارد.

در سقف برقي با لایه پوششی پلی کربنات می توان سیستم نورپردازی را ایجاد کرد که باعث زیباسازی و روشنایی مناسب در محیط می شود. این سقف با استفاده از ریموت کنترل و یا به صورت دستی، به راحتی و با سرعت باز و بسته می شود و در برابر گرد و غبار و آتش سوزی هم مقاوم است.نورپردازی سقف برقی

مزایای استفاده از سقف های برقی

طراحی و اجرای سقف الکترونیکی دارای مزایای بی شماریست، از جمله:

  • کاربرد وسیع

ممکن است در ساختمان شما هم فضایی وجود داشته باشد که به دلیل نداشتن سقف، بی استفاده مانده است. این فضا در شرکت یا منزل می تواند استفاده های زیادی داشته باشد که با طراحی سقف برقی می توان از آن بهره برد. اجرای سقف برقی هزینه مناسبی دارد و اگر هم هزینه زیادی برای آن پرداخت کنید، طول عمر این سازه به قدری بالاست که تا سال ها شما را از پرداخت هزینه مجدد بی نیاز کند.

  • مقاوم در برابر عوامل طبیعی

سقف برقی در برابر عوامل طبیعی مقاوم است و حوادثی مانند رطوبت، آتش سوزی، زنگ زدگی و… نمی تواند باعث ایجاد خرابی در این سقف ها شود.

  • قابلیت هوشمند سازی 

سقف الکترونیکی قابلیت هوشمند سازی دارد بدین معنا که می توانید با نصب یک سنسور، آن را در مقابل بارش باران، تایم خاموش و روشن شدن و… هوشمند کنید.

  • امکان نورپردازی 

شما می توانید برای زیباتر کردن این سقف روی آن نورپردازی اجرا کنید. در محیط هایی مانند رستوران، کافه، تالار و… با نصب لامپ های LED بر روی سقف برقي، به زیبایی محیط هم افزوده می شود.

  • محافظ باران

این سازه را می توان به سیستم آبگیر مجهز کرد که برای تخلیه آب در هنگام بارندگی کاربرد دارد. با نصب این سیستم، می توان از بارش باران لذت ببرد بدون آنکه آب به داخل محوطه وارد شود.

  • عایق گرما و سرما

نصب سقف برقي در فضای باز، یک عایق عالی برای گرما و سرما فراهم می نماید و به شما کمک می کند تا در هزینه سیستم های گرمایشی و سرمایشی صرفه جویی داشته باشید.

  • نصب سیستم خنک کننده

گرمای تابستان در شهرهای گرم آزار دهنده است اما در سقف برقی می توان سیستم خنک کننده و سرمایش را نصب کرد و در گرم ترین روز های سال هم بدون هزینه و انرژی زیاد، محیط خنک را فراهم کرد.

  • قابلیت جابجایی

سقف الکترونیکی متحرک به علت ساختار مهندسی و اجزای قابل تفکیک آن، قابلیت جابجایی و نصب مجدد در محیط های دیگر را دارد. برای جابجایی این سازه، تمام اتصالات آن به سادگی توسط پیچ و مهره باز می شوند و در محل جدید مجدداً پیچ می شوند.

مراحل اجرای سقف برقی

معایب سقف برقی

در کنار مزایایی که برای این نوع سقف متحرک ذکر شد بد نیست نگاهی به معایب سقف برقی نیز داشته باشیم. به طور کلی وقتی قرار است یک سقف متحرک را برای قسمتی از فضای ساختمان در نظر بگیرید باید مزایا و معایب سقف انتخابی را در کنار یکدیگر گذاشته و سپس براساس برآیند این دو تصمیم‌گیری کنید. براساس آنچه که گفته شد مهمترین معایب سقف برقی عبارتند از:

  • با توجه به اینکه این نوع سقف نصب پیچیده‌تری دارد به همین دلیل از نظر هزینه گران تمام می‌شود. به خصوص اینکه سقف‌های برقی از اجزای بسیار ظریف و حساسی برخوردار هستند و همین موضوع هزینه ساخت سقف برقی را بیشتر می‌کند.
  • از طرف دیگر زمانی که برق قطع شود این سقف به طور کامل از کار می‌افتد. در صورتی که در برخی از سقف‌های متحرک می‌توان از نیرو‌های مکانیکی یا از پدال‌ها برای جمع کردن و باز کردن سقف استفاده نمود.
  • میزان مصرف برق برای راه انداختن سقف برقی بالا است. در واقع به دلیل اینکه این نوع سقف‌ها به یک موتور برقی قدرتمند نیاز دارند بنابراین باید توان برقی ساختمان بالا باشد تا بتواند این نیرو را تأمین کند.
  • بازی‌های زمانی برای تعمیر و بازدید از سقف برقی باید کوتاه باشد چرا که به دلیل استهلاک بیشتر در بین قطعات داخلی سقف برقی احتمال خرابی افزایش پیدا می‌کند و اگر این سقف خراب شود می‌تواند محدودیت‌هایی را برای شما به وجود بیاورد. برای مثال اگر در قسمتی از فروشگاه از سقف برقی استفاده کرده‌اید شما تا زمانی که این سقف بسته نشود نمی‌توانید فروشگاه را ر‌ها کرده و به خانه بروید.

مکان ‌های مناسب برای نصب سقف برقی

سقف‌ های برقی و متحرک دارای کاربرد های فراوانی در مکان‌ های گوناگون هستند و علاوه‌ بر نقش محافظتی، از زیبایی ظاهری بسیار فوق‌العاده‌ ای نیز برخوردار می‌ باشند. از جمله مکان‌ های مناسب جهت نصب سقف برقی نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود: 

سقف برقی پارکینگ 

سقف برقی پارکینگ، یکی از کاربرد های مهم سقف‌ های متحرک برقی می‌ باشد و در انواع فضا های کوچک و بزرگ قابل طراحی و اجرا است. در برخی منازل و اماکن، پارکینگ‌ ها به‌ صورت فصای باز طراحی می‌ شوند و از این‌ رو پارک خودرو در روز های آفتابی، علاوه‌ بر پوسیدگی بدنه خودرو، می‌ تواند سبب تغییر رنگ آن نیز شود. همچنین بارش برف و باران در فصول بارانی و سرد زمستان نیز می‌ تواند سبب آسیب به خودرو شده و بدنه آن را فرسوده نماید. با استفاده از سقف برقی پارکینگ، می‌ توانید از خودروی خود در برابر آسیب‌ ها و صدمات محیطی محافظت نموده و در مواقع لزوم، آن را جمع کرده و در شرایط نامناسب، سایه آن را بر روی خودروی خود پهن نموده و از آن محافظت نمایید.

سقف برقی پاسیو

یکی دیگر از کاربرد های سقف برقی، استفاده از آن در پاسیو، تراس و بالکن انواع ساختمان‌ ها می‌ باشد. استفاده از سقف برقی در پاسیو، می‌ تواند سایه بسیار دل‌ نشینی را در روز های آفتابی ایجاد نموده و بهره‌وری از فضای پاسیو را افزایش دهد. همچنین سقف برقی پاسیو علاوه‌ بر ویژگی‌ های کاربردی، دارای نما و ظاهری بسیار شیک بوده و می‌ تواند تأثیر مستقیمی در نمای ظاهری ساختمان و مدرن سازی محیط پاسیو داشته باشد.

سقف برقی استخر

کاربرد اصلی این نوع سقف برقی، مختص برای استخر هایی است که در فضای باز قرار داشته و جزء استخر های روباز هستند. استخر های روباز در بسیاری از محوطه‌ های بیرونی همچون فضای بیرونی منازل و اماکن تفریحی قابل طراحی و استفاده هستند و بیشترین کاربرد آن‌ ها در ماه‌ های گرم تابستانی می‌ باشد. اما در برخی مواقع، گرمای بیش‌ از حد نور خورشید در فصل تابستان و یا بارش برف و باران در فصول پاییز و زمستان، می‌ تواند استفاده از استخر های روباز را برای افراد مشکل‌ ساز کرده و از این‌ رو با استفاده از سقف برقی استخر، می‌ توانید در چنین شرایطی به‌ راحتی از استخر استفاده نموده و در شرایط جوی مناسب نیز می‌ توانید آن را جمع نمایید. بنابراین سقف برقی استخر می‌ تواند

شرایط مناسب شنا را در تمامی فصول برای افراد فراهم کرده و به همین جهت بسیار کاربردی می‌ باشد و در مقابل از ظاهر بسیار شیک و زیبایی نیز برخوردار است. 

سقف برقی حیاط 

این نوع از سقف برقی، مختص برای منازل ویلایی و آپارتمان‌ هایی است که دارای حیاط‌ های روباز هستند و با استفاده از این سقف‌ ها، می‌ توانند از بارش باران و برف در حیاط خود جلوگیری نمایند. همچنین سقف های برقی حیاط، علاوه‌ بر این ویژگی، می‌ تواند حریم شخصی مناسبی را برای منازلی که در بافت شهری بسیار شلوغ و در میان آسمان‌ خراش‌ های بلند قرار دارند ایجاد نموده و به دلیل متحرک بودن خود، در مواقع لزوم نیز جمع شوند. 

سقف برقی گلخانه 

یکی دیگر از کاربرد های بسیار مهم انواع سقف برقی، استفاده از آن‌ ها به‌ عنوان سقف گلخانه‌ های امروزی می‌ باشد. گلخانه‌ های مدرن با استفاده از سقف برقی، می‌ توانند از بارش باران جهت آبیاری گیاهان خود استفاده نموده و در مواقع بارش برف و یا تابش شدید نور خورشید، می‌ توانند سقف را باز نموده و از گیاهان و گل‌ های خود محافظت نمایند. در طراحی و ساخت سقف برقی گلخانه از متریال‌ های گوناگونی چون پلی کربنات استفاده می‌ شود و بسیار مقاوم در برابر تابش مستقیم نور خورشید، اشعه یو وی، نفوذ نم و رطوبت و غیره می‌ باشند. قیمت سقف برقی گلخانه نیز بر اساس نوع متریال و متراژ سقف مشخص می‌ شود. 

سقف برقی ویلا 

سقف برقی ویلا، یکی از جدیدترین انواع سقف‌ های برقی بوده و در ویلا های لوکس و مدرن از آن‌ ها به کار برده می‌ شود. سقف برقی ویلا قابل‌ اجرا در قسمت‌ های متفاوت ویلا همچون اتاق‌ ها و قسمت پذیرایی است و با استفاده از آن‌ ها می‌ توان از تماشای ستارگان در شب، هوای بسیار مطبوع در ماه‌ های بهار و همچنین بهره‌مندی از اکسیژن در فضای آزاد لذت برد. سقف برقی ویلا نیز بر اساس سفارش و نوع سازه ویلا، از متریال‌ های گوناگونی طراحی و ساخته می‌ شود. 

سقف برقی فروشگاه

اگر توجه کرده باشید، بسیاری از فروشگاه‌ ها و هارپر مارکت‌ ها، دارای سایبان ها و سقف‌ های متحرکی بر روی درب خود می‌ باشند. این سایبان‌ ها در واقع همان سقف‌ های برقی هستند که در مکان‌ هایی چون انواع فروشگاه‌ ها، هایپر مارکت‌ ها، مغازه‌ ها، مراکز خرید، مراکز تجاری و غیره نصب می‌ شوند و از نفوذ نم و رطوبت به داخل فروشگاه جلوگیری می‌ نمایند. متریال به‌ کار رفته در سقف برقی فروشگاه، بسیار مقاوم در برابر نفوذ نم و رطوبت بوده و در برابر تابش مستقیم خورشید، دچار تغییر رنگ و پوسیدگی نخواهد شد. 

سقف برقی روف گاردن

سقف برقی روف گاردن 

یکی دیگر از کاربرد های بسیار مهم انواع سقف‌ های برقی، استفاده از آن‌ ها در روف گاردن های کلاسیک و مدرن می‌ باشد. همان‌ طور که می‌ دانید تمامی روف گاردن ها از بخش‌ های گوناگونی چون مبلمان، انواع گیاهان، آتشدان، باربیکیو، آبنما، دکوری های سنگی و چوبی و غیره تشکیل شده‌اند. بنابراین محافظت از این تجهیزات در برابر بارش باران و برف و همچنین تابش نور خورشید بسیار حائز اهمیت بوده و با استفاده از سقف‌ های برقی می‌ توان سبب حفظ کیفیت و افزایش طول عمر آن‌ ها شد.

سقف برقی ورزشگاه

استفاده از سقف برقی ورزشگاه در زمین‌ های ورزشی روباز، می‌ تواند شرایط تمرین و انجام مسابقات را در تمامی شرایط آب‌ و هوایی ایجاد نموده و ورزشکاران می‌ توانند در هر زمان و در هر فصلی از ورزشگاه استفاده نمایند. نصب و اجرای سقف برقی ورزشگاه نیز بسیار آسان بوده و متریال به‌ کار رفته در آن بسیار با کیفیت و مقاوم در برابر آسیب‌ های محیطی می‌ باشد. 

سقف برقی پنت هاوس 

سقف برقی پنت هاوس به‌ صورت اتوماتیک و کنترل از راه دور قابل باز و بسته شدن است و علاوه‌ بر ویژگی‌ های کاربردی، سبب افزایش ارزش ساختمان نیز خواهد شد. سقف برقی پنت هاوس نیز با توجه به متراژ فضا طراحی و اجرا شده و از نمایی بسیار فوق‌العاده و زیبا برخوردار است. 

سقف برقی رستوران و کافی‌شاپ‌ ها 

بسیاری از رستوران‌ ها و کافی‌شاپ‌ ها، از محوطه خارجی و فضای بیرونی ساختمان خود جهت سرو غذا و پذیرایی از مشتریان استفاده می‌ کنند. وجود سقف برقی در چنین فضایی، می‌ تواند محیط مناسبی را در شرایط گوناگون جوی همچون بارش باران و برف و یا تابش مستقیم نور خورشید در فصل تابستان فراهم آورده و سبب ایجاد محیطی دلنشین برای مشتریان شود. در طراحی و اجرای سقف برقی کافی‌شاپ نیز از متریال‌ های بسیار با کیفیت و مقاومی استفاده‌ شده و به‌ صورت هوشمند نیز عمل می‌ نماید. 

سقف برقی مراکز تفریحی و سیاحتی

این نوع از سقف‌ های برقی، دارای کاربرد در مراکز تفریحی و سیاحتی همچون استادیوم‌ های ورزشی، استخر ها، انواع پارک، باغ‌ ها و غیره هستند و در انواع گوناگونی با توجه به کاربرد استفاده می‌ شوند. سقف‌ های متحرک پارچه‌ ای، پلی کربنات، شیشه‌ ای و ریلی، از جمله سقف‌ های برقی استفاده‌ شده در این مراکز هستند و با توجه به متراژ محیط، در ابعاد و اندازه‌ های گوناگونی طراحی و ساخته شده و از فضای زیرین خود نیز در برابر آسیب‌ ها و صدمات محیطی محافظت می‌ کنند. این نوع سقف‌ های برقی دارای دوام، مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند و به‌ راحتی توسط یک ریموت و کنترل از راه دور در مواقع مورد نیاز باز و بسته می‌ شوند.

سقف برقی ریموت دار

سقف برقی ریموت دار، یکی از پرکاربردترین انواع سقف‌ های متحرک در مکان‌ های گوناگون است و به‌ صورت کاملاً اتوماتیک و کنترل از راه دور باز و بسته می‌ شود. این سقف‌ ها نوع جدیدی از سقف‌ های برقی هستند و با بهره‌مندی از فناوری و تکنولوژی پیشرفته، علاوه‌ بر عملکرد به‌ صورت اتومات، دارای یک ریموت و کنترل از راه دور هستند. سقف‌ های برقی ریموت دار، فضای بسیار مناسبی را در تمامی فصول سال و انواع شرایط آب‌ و هوایی ایجاد می‌ کنند و به‌ راحتی توسط جک و ریل‌ های خود باز و بسته می‌ شوند.

 این سقف‌ ها دارای پوشش های متفاوتی همچون انواع پارچه‌ های مقاوم از جنس برزنت و یا فلکسی هستند و در برابر آسیب‌ ها و حوادث محیطی نیز بسیار مقاوم می‌ باشند. سقف های برقی ریموت دار با توجه به متراژ و ساختار محیط، در ابعاد و اندازه‌ های متفاوتی قابل‌ اجرا هستند و به‌ صورت دوطرفه و یا یک‌طرفه باز و بسته می‌ شوند. ریموت این سقف‌ ها در فاصله معینی از سقف‌ های برقی عمل کرده و با فشردن یک دکمه، به‌ راحتی می‌ توانید سقف‌ های متحرک برقی را باز و یا بسته نمایید.

سقف‌ های برقی ریموت دار دارای کاربرد در مکان‌ های متفاوتی همچون استخر‌ها، حیاط خلوت منازل، هتل‌ ها، رستوران‌ ها و کافی‌ شاپ‌ ها، تالارهای پذیرایی و غیره هستند و از جمله مزایای آن‌ ها نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دوام و مقاومت بالا
  • قابلیت کنترل از راه دور
  • باز و بسته شدن به صورت اتوماتیک
  • قابل طراحی و اجرا در مکان‌ های گوناگون
  • ایجاد فضای مناسب در تمامی فصول سال
  • باز و بسته شدن آسان و سریع

آپشن های قابل استفاده در سقف برقی

سقف‌ های برقی نیز همانند سایر سقف‌ های متحرک، دارای قابلیت استفاده از آپشن‌ های گوناگون بر روی سازه هستند که از جمله این آپشن ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

انواع سنسور

سنسور ها یکی از مهم‌ ترین تجهیزات استفاده‌ شده در سقف‌ های برقی هستند که از جمله پرکاربردترین آن‌ ها نیز می‌ توان به سنسور های تشخیص باران و باد اشاره نمود. این سنسور ها دارای حسگر های بسیار دقیق هستند که در هنگام بارش باران و همچنین وزش باد، جهت محافظت از سقف برقی واکنش نشان داده و سبب افزایش طول عمر و دوام سازه می‌ شوند. به‌ عنوان مثال سنسور های باد، در هنگام میزان مشخصی از وزش باد در محیط، واکنش مناسب را برای جمع شدن سقف‌ های برقی نشان داده و سنسور های باران نیز در هنگام بارش شدید باران، سقف برقی را جمع نموده و از پوشش و سایر تجهیزات سازه محافظت می‌ نماید.

سیستم نورپردازی

یکی دیگر از آپشن های قابل استفاده در سقف‌ های برقی، انواع سیستم نورپردازی است. آپشن‌ های نورپردازی به‌ کار برده شده در سقف‌ های برقی، در برابر عوامل و آسیب‌ های محیطی بسیار مقاوم هستند و در هنگام باز و بسته شدن سازه دچار آسیب نشده و علاوه‌ بر آن در انواع سقف‌ های برقی نیز قابل‌ استفاده می باشند. تجهیزات روشنایی همچنین زیبایی و جلوه سقف‌ های برقی را دوچندان نموده و می‌ توانند روشنایی بسیار مناسبی را به هنگام تاریکی هوا در فضای زیرین سقف‌ های برقی به وجود آورند.

سیستم زهکشی

سیستم زهکشی در سقف‌ های متحرک برقی، به‌ گونه‌ ای طراحی و اجرا می‌ شود که در هنگام بارش باران، از تجمع آب بر روی پوشش سقف جلوگیری کرده و آب حاصل از بارش را توسط انتقالات خود به سطح زمین هدایت و از این رو دوام و مقاومت سازه را به حد قابل چشمگیری افزایش می‌ دهد.

سیستم‌ های گرمایشی و سرمایشی

یکی دیگر از آپشن‌ های سقف‌ های برقی، استفاده از انواع سیستم‌ های سرمایشی و گرمایشی در فضای زیرین این نوع سازه است. این سیستم‌ ها هیچ‌ گونه آسیب و صدمه‌ ای به سازه اصلی وارد نکرده و علاوه‌ بر آن می‌ توانند هوای بسیار مطلوبی را در هنگام فصل‌ های گرم‌ و سرد در محیط داخلی ایجاد نمایند.

تنظیم شیب

همان‌ طور که گفته شد، سقف‌ های برقی به راحتی توسط یک ریموت و کنترل از راه دور قابل باز و بسته شدن هستند و برخی از آن‌ ها نیز دارای قابلیت‌ هایی برای تنظیم شیب جهت تغییر در سایه‌ ایجاد شده برای فضای زیرین می باشند.

مراحل اجرای سقف برقی

سقف برقي در انواع شیشه ای، پارچه ای، پلی کربنات، فلزی و… قابل اجراست. مراحل اجرا و پیاده سازی آن بدین شرح می باشد:

  • پایه گذاری

در مرحله اول اجرای سقف الکترونیکی با توجه به فضای پیاده سازی پروژه، بستر مورد نیاز برای اجرا آماده شده و پایه گذاری زیرین انجام می گیرد.

  • شاسی کشی

در مرحله بعد برای نصب سقف برقی، تیرک های اصلی و چهارچوب هم نصب می شوند. محل قرارگیری چهارچوب بر اساس محل نصب سقف قابل تغییر می باشد. به عنوان مثال اگر در یک طرف از محل نصب دیوار وجود داشته باشد، پایه های یک طرف دیگر در دیوار و یک طرف دیگر در زمین نصب می شوند.

  • ریل گذاری

در قدم بعد برای نصب سقف برقی، ریل گذاری انجام می گیرد. ریل ها روی چهارچوب نصب می شوند و قطعات سقف روی آن قرار می گیرند.

  • مونتاژ قطعات

در پایان اجرای سقف برقي قطعات سقف بر اساس نوع انتخاب شده، در کارگاه مونتاژ می شوند. سپس قطعات برش داده شده به محل نصب فرستاده می شوند تا توسط تیم مهندسی، نصب شوند.

قیمت سقف برقی

عوامل موثر بر قیمت سقف‌ های برقی 

از جمله عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر قیمت سقف‌ های برق یا سقف های اتومات می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود: 

جنس متریال 

یکی از مهم‌ ترین فاکتور های تاثیر گذار بر قیمت سقف‌ های اتومات، جنس به‌ کار رفته در ساخت سقف‌ های برقی است. متریال‌ های موجود در سقف‌ های برقی نیز شامل پارچه، پلی کربنات، شیشه، فلز، چوب و غیره هستند و هر کدام نیز دارای قیمت‌ های متفاوت می‌ باشند. 

کیفیت متریال 

کیفیت متریال به‌ کار رفته در سقف‌ های برقی نیز از دیگر عوامل تأثیر گذار بر قیمت آن‌ ها است و هر چه کیفیت مواد اولیه بالاتر باشد، در نتیجه قیمت سقف‌ های برقی نیز افزایش خواهد یافت. 

متراژ پروژه 

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده در این مقاله، سقف‌ های برقی قابل اجرا در مکان‌ های متفاوتی هستند و بنابراین در متراژ های کوچک و بزرگ نیز قابل‌ نصب می‌ باشند. بنابراین ابعاد و میزان متراژ پروژه در قیمت سقف های برقی بسیار تأثیرگذار است و هرچه متراژ بزرگ‌ تر باشد، به دلیل استفاده از صفحات و یراق آلات بیشتر، قیمت سقف‌ های برقی نیز افزایش خواهد یافت. 

جنس و کیفیت یراق آلات 

جنس و کیفیت یراق آلات و تجهیزات موجود در سقف‌ های برقی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت سقف‌ های اتومات است. هرچه کیفیت یراق آلات بالاتر بوده و از جنس استیل و یا فولاد ضد زنگ و مقاوم در برابر رطوبت و حرارت باشند، بنابراین قیمت سقف‌ های برقی نیز بالاتر خواهد بود. 

موتور سقف برقی 

موتور های به‌ کار رفته در سقف‌ های اتومات، در کیفیت‌ ها و برند های متفاوتی در بازار موجود هستند و هر کدام نیز از قیمت‌ های گوناگونی برخوردار می‌ باشند. هر چه کیفیت موتور بالاتر بوده و از برند های شناخته‌ شده‌ تر و معتبر تر باشد، در نتیجه قیمت سقف‌ های برقی و اتومات نیز افزایش خواهد یافت. 

لوازم جانبی 

برخی از سقف‌ های برقی و اتوماتیک علاوه‌ بر ساختار اصلی خود، مجهز به برخی تجهیزات و لوازم جانبی دیگری نیز همچون سنسور باد، سیستم روشنایی و لامپ های ال ای دی و غیره هستند. بنابراین قیمت این نوع از سقف‌ های برقی نسبت‌ به سایر سقف‌ های اتومات معمولی متفاوت تر است. 

شرکت تولید کننده 

سقف های متحرک و اتومات توسط شرکت‌ های متفاوتی تولید و عرضه می‌ شوند و هرچه کمپانی مورد نظر شناخته‌ شده‌ تر و دارای اعتبار بالاتری باشد، بنابراین سقف‌ های تولید شده این شرکت ها نیز دارای قیمت‌ های متفاوت تری نسبت‌ به سایر سقف‌ های برقی هستند. همچنین چنین شرکت‌ هایی محصولات خود را با کیفیت‌ های بسیار بالا تولید نموده و تمامی تولیدات آن‌ ها دارای گارانتی و خدمات پس‌ از فروش هستند. 

لازم به ذکر است که سقف‌ های برقی، جزء مدرن‌ ترین و جدید ترین انواع سقف‌ های امروزی هستند و با توجه به تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته خود، دارای نصب و اجرای بسیار تخصصی می‌ باشند. بنابراین بهتر است در هنگام نصب این نوع از سقف‌ ها، از مهارت تکنسین‌ ها و نصابان متخصص و حرفه‌ ای استفاده نمایید.

چرا سقف برقی با متراژ کم نیز گران تمام می‌ شود؟

به‌ طور کلی اجرای سقف در ساختمان‌ سازی، نسبت‌ به سایر بخش‌ های ساخت‌ و ساز از هزینه بالاتری برخوردار است و در ساخت آن نیز از حساسیت و دقت بسیار بیشتری به‌ کار برده می‌ شود. سقف‌ های برقی و اتوماتیک نیز یکی از نوین ترین و مدرن‌ ترین سقف‌ های امروزی هستند و جزء جدید ترین فناوری روز دنیا محسوب می‌ شوند. این سقف‌ ها از دوام و مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیب‌ ها و صدمات محیطی برخوردار هستند و با توجه به طراحی معماری موجود در یک ساختمان، به‌ طور کاملاً تخصصی قابل نصب و اجرا در مکان‌ های گوناگون می‌ باشند.

سقف‌ های برقی علاوه‌ بر ایجاد محیطی کاملاً کاربردی برای کاربران، فضای بسیار شیک و لاکچری را نیز ایجاد می‌ نمایند و محصولی بسیار پیچیده، خاص و مدرن هستند. همچنین سقف‌ های برقی بر خلاف سایر سقف‌ های جمع شونده که به‌ صورت دستی دارای قابلیت بازشو هستند، این سقف‌ ها به‌ صورت اتومات باز و بسته می‌ شوند و از مزایای دوچندانی همچون راحتی در کاربرد نسبت‌ به سقف‌ های دیگر برخوردار هستند. به‌ طور کلی نصب و اجرای سقف‌ های برقی در ابعاد و متراژ های گوناگون نسبت‌ به سقف‌ های ثابت به‌ ویژه سقف‌ های جمع شونده بسیار بالاتر است و به‌ دلیل استفاده از پوشش ها، تجهیزات و موتور بسیار باکیفیت و مرغوب در ساخت آن‌ ها، در مقایسه با دیگر سقف ها، جزء محصولات بسیار گران‌ قیمت شمرده می‌ شوند.

قیمت سقف برقی و اجرای آن

هزینه اجرا و قیمت سقف برقی بر اساس عواملی همچون مساحت محیط تحت پوشش، جنس رویه سقف، جنس متریال اسکلت بدنه و نوع موتور آن تعیین می شود. تعداد موتور استفاده شده نیز از المان های تأثیر گذار روی قیمت راه اندازی سقف برقی می باشد و به ازای بالاتر رفتن متراژ از حد استاندارد، نیاز به موتورهای بیشتری می باشد.

یکی دیگر از موارد تأثیرگذار در قیمت اجرای این سقف، نورپردازی آن است. همچنین با به کارگیری سنسور باد و باران در سقف اتوماتیک، قیمت سقف برقی افزایش می یابد. به دلیل متغیر بودن قیمت آن، می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در هوبر تماس حاصل نمایید.

گروه فنی و مهندسی هوبر با نزدیک به یک دهه دانش، تخصص و تجربه در طراحی، ساخت و اجرای انواع سقف و سازه های متحرک همچون سقف الکترونیکی، سقف متحرک، سقف جمع شونده و… پاسخگوی نیاز شما عزیزان در محوطه سازی فضای باز می باشند. تنها کافیست با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.


سوالات متداول

سقف برقی چیست؟

سقف برقی از جمله سقف هایی است که به دلیل کاربرد فراوان ان از لحاظ معماری، وزن سبک در عین دوام بالا، مقاوم در برابر عوامل محیطی، قابلیت هوشمند سازی و به صرفه بودن آن در مکان های مختلف اجرا می شود.

از چه لایه های پوششی در طراحی سقف های برقی در هوبر استفاده می شود؟

سقف برقی پارچه ای، سقف برقی شیشه ای، سقف برقی آلومینیومی، سقف الکترونیکی پلی کربنات از جمله انواع سقف های برقی موجود در هوبر هستند. در هوبر از بهترین متریال ها برای بالا بردن کیفیت سقف های برقی استفاده می شود.

قیمت سقف برقی در هوبر چگونه محاسبه می شود؟

هزینه اجرای سقف برقی بر اساس عواملی همچون مساحت محیط تحت پوشش، جنس لایه سقف، جنس متریال اسکلت بدنه و نوع موتور تعیین می شود. لازم به ذکر است که تعداد موتور استفاده شده از فاکتور های تأثیر گذار در تعیین قیمت اجرای سقف برقی است و به ازای بالا رفتن متراژ از حد استاندارد نیاز به موتور های بیشتری است.

آیا محصولات هوبر شامل گارانتی می شوند؟

هوبر سقف متحرک خود را در دو بخش و به مدت 5 سال و 2 سال گارانتی می کند. شروع بازه زمانی ضمانت نامه از تاریخ نصب محاسبه می گردد.

ضمانت نامه 5 ساله برای پارچه و موتور سیستم سقف متحرک و 2 ساله برای سازه، قطعات حرکتی، پوشش رنگ سازه و پروفیل آهنی در نظر گرفته شده است.

10 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *